Zlatni Reiki – Priručnik za praktičare

Više o Zlatnom Reikiju možete pročitati u tekstovima Zlatni Reiki i Inicijacija u Zlatni Reiki.

Zlatni Reiki omogućava da primite Zlatnu Svetlost, koja je dokazano najjače svetlo transformacije u Univerzumu,  a istovremeno je nežna, prijatna, mekana i suptilna – energija koja miluje i neguje. Ona provereno pretvara anksioznost, stres, depresiju, negativne energije, brigu, strah, bezvoljnost i tugu – u svetlost i radost, tako da veoma brzo osetite olakšanje, smirenost i opuštenost.

Zlatni Reiki možete koristiti kao i klasičan Reiki, samostalno ili u kombinaciji s njim.

PRIMANJE INICIJACIJE

Primanje inicijacije Zlatnog Reikija je automatsko, izvodi se na daljinu ili lično, nakon završene inicijacije jednostavno počnete da praktikujete tehniku u punoj snazi.

U slučaju primanja inicijacije na daljinu, potrebno je da, u dogovoru sa učiteljem, ležite opušteno i primate energiju 10-20 min.

TESTIRANJE ENERGIJE NAKON PRIMLJENE INICIJACIJE

Postavite dlanove na svoje butine i u mislima ponavljajte „ZLATNI REIKI!“. Ostanite u tom stanju oko 1 minut. Trebalo bi da osetite pojačani tok energije u vidu toplote ili trnaca, ako ste osetljivi na energiju. Ako niste, onda će praktikovanjem Zlatnog Reikija da Vam se osetljivost povećava iz dana u dan.

PRAKTIKOVANJE ZLATNOG REIKIJA (AUTOTRETMAN)

Budite u okruženju gde nećete biti ometani. Možete udobno sedeti ili ležati.

 • Prvo, postavite svoje šake na stomak. Ponavljajte u sebi „Zlatni Reiki“. Na ovaj način će energija automatski da se pokrene. Ostanite u tom položaju ruku 3-5 minuta, ili onoliko dugo koliko Vam to prija.
 • Zatim postavite svoje šake preko očiju i ostanite takođe u tom položaju 3-5 minuta, ili onoliko dugo koliko Vam to prija.
 • Na kraju, postavite svoje šake na sredinu svojih grudi (srčana čakra), takođe 3-5 minuta, ili duže.
 • Završite ovaj isceljujući tretman tako što ćete protrljati dlanove, ustati, i postati potpuno svestan i budan.

Međutim, ovo je samo primer kako treba da izgleda autotretman. Možete svoje dlanove postavljati na bilo koje mesto na telu, ili direktno na telo, ili 3-5 cm iznad tela. Primeri postavljanja dlanova:

 • Na bolno mesto
 • Na sve čakre počevši od krunske, pa redom do korenske (vrh glave, čelo – treće oko, grlo, srce, pleksus, donji stomak, između nogu)
 • Ili bilo koja kombinacija polaganja ruku gore navedena.

Veoma je važno da se ne „trudite“ da pokrenete ili osetite energiju. Ona će automatski da poteče jednom kada je mentalno pokrenete. Samo se opustite i prepustite energiji da sama teče.

 ISCELJIVANJE DRUGE OSOBE

Nakon praktikovanja Zlatnog Reikija na sebi, verovatno ćete imati potrebe da izvedete isceljujući tretman prijatelju ili partneru. Tehnika je ista kao i kod autotretmana.

 • Pobrinite se da osoba bude u udobnom položaju, ili sedećem, ili ležećem.
 • Postavite dlanove na stomak osobe kojoj dajete tretman (ili 3-4 cm iznad stomaka). Misaono ponavljajte „Zlatni Reiki“ da bi pokrenuli energiju. Neka ruke ostanu u tom položaju 3-5 minuta (ili onoliko dugo koliko želite).
 • Zatim postavite dlanove preko njegovih očiju (ili iznad njih) takođe 3-5 minuta.
 • Na kraju, postavite dlanove na sredinu grudi osobe (ili 3-4 cm iznad njih), takođe 3-5 minuta.
 • Završite tretman trljanjem dlanova, a kada je klijent spreman, neka ispriča svoja iskustva koje je imao tokom tretmana.

Ponovo da napomenem, ovo je samo primer kako tretman može da izgleda. Možete ga proširiti po osećaju i intuiciji na druga mesta na telu, na primer po čakrama ili na obolelo mesto ili organ, kao što je gore opisano kod autotretmana.

Ponekad je na nekom položaju ruku potrebna energija od samo 1 minta, a vi ćete nekako osetiti da treba da pomerite ruke na drugo mesto. Isto tako, osetićete inutitivno kada treba držati ruke duže od 5 minuta na jednom mestu.

Za tretman druge osobe na daljinu, jednostavno postavite dlanove u obliku čaše ispred vas i zamislite tu osobu kojoj radite tretman da se nalazi unutar te čaše. Tada pokrenite energiju na gore opisani način. Nako završenog tretmana, veoma je važno da prekinete tok energije i „odvojite se“ od klijenta, a zatim izvedite kratku vežbu svog uzemljenja, kao što je opisano u nastavku.

ODVAJANJE OD KLIJENTA (DISKONEKCIJA)

Kada vršite tretman drugoj osobi, povezujete se sa njom na energetskom nivou. Nakon završenog tretmana, vrlo je važno prekinuti sve te eterične veze (niti). Ovo je veoma važna vežba, jer ako to ne uradite, možete i dalje ostati vezani za tu osobu i nakon tretmana što može dovesti do crpljenja vaše sopstvene energije.

Sve što treba da uradite nakon tretmana je da napravite brze „karate udarce“ od vrha svoje glave na dole do stomaka i izgovarate „Prekid svih veza i niti!“. Uradite ovakve pokrete 3-5 puta, ili onoliko koliko smatrate da je potrebno. Nakon toga verovatno se može desiti da osetite veliko olakšanje.

UZEMLJAVANJE

Nakon prekida energetskih niti, uvek je dobro uzemljiti se. Ako imate pristup zemljanoj površini, izađite napolje i golim stopalima stanite na zemlju i mentalno izgovorite „Sada se uzemljujem!“. Ostanite tako 3-5 minuta.

Ako nemate pristup goloj zemlji, ili je napolju previše hladno, samo zamislite da stojite golim stopalima na zemlji i ponovite postupak.

Ovo je veoma važna vežba koja se radi radi balansiranja svojih energija nakon tretmana drugoj osobi, zato što se u nama akumulira velika količina energije koja može da uzrokuje glavobolju ili neke druge simptome. A ako dajete previše energije, onda se može desiti da ostanete bez svoje energije što može dovesti do umora.

Uzemljavanje će uraditi balansiranje energija. Ili će Vas osloboditi viška energije, ili će nadopuniti telo novom energijom u slučaju manjka.

PRENOS INICIJACIJE DRUGIM OSOBAMA

Neka primalac inicijacije sedi udobno u stolici, sa rukama u molitvenom položaju na grudima. Obratite se svom višem Ja:

„Molim svoje više Ja da (ime i prezime) bude iniciran u Zlatni Reiki!“

Držite njegove ruke u svojima i ponavljajte u sebi „Zlatni Reiki Inicijacija“. Ostanite u tom položaju onoliko dugo dok ne osetite da je inicijacija gotova, ili dok tok energije traje.

Tada ste završili inicijaciju, i možete preći na sledećeg klijenta, ako ih ima više.

Za inicijacije na daljinu, potrebno je samo da zamislite da držite ruke klijenta, a postupak inicijacije je isti, i kažite:

„Molim svoje više Ja da (ime i prezime) koji se nalazi na adresi (adresa, mesto) bude inicirana u (recite vreme) sati i (recite datum) u njegovoj vremenskoj zoni u Zlatni Reiki!“

Nakon inicijacije, obavezno uradite tehnike ODVAJANJA i UZEMLJAVANJA, kao što je objašnjeno u ovom priručniku.

 

Više o Zlatnom Reikiju možete pročitati u tekstovima Zlatni Reiki i Inicijacija u Zlatni Reiki.

U slučaju bilo kakvih pitanja, kliknite ovde i pošaljite mi poruku!

Neka Vam Zlatni Reiki služi za Vaše najveće dobro!

Igor Milojević