Tamna Strana Reikija?

Obično se po raznim sajtovima može pročitati da Reiki ima “tamnu” ili “zlu” stranu. Takvi tekstovi uglavnom dolaze od osoba koje nikada nisu imali iskustva sa Reikijem, ili su nekako “svojom intuicijom” shvatili da je Reiki štetan za njih. Takođe, mnogi koji se iniciraju u Reiki, ili primaju Reiki tretmane, strahuju da li će biti izloženi nekoj negativnoj energiji za vreme sesije. Da li postoji tamna strana Reikija?

Treba da znate da je Reiki neutralna i kreativna energija od koje je i sam Univerzum sačinjen. Ona deluje na nas samom našom namerom i može se jedino koristiti za kreiranje onoga što je najbolje za nas i za sve uključene u proces isceljenja.

Primalac Reiki tretmana, njegov um i telo, ne primaju Reiki ako on ne želi da primi energiju. Niko ne može poslati Reiki ako primalac to ne želi.

U slučaju da je neko ipak imao negativna iskustva sa Reikijem, to se može objasniti pomoću nekoliko činjenica:

tamna strana reikija

  1. Reakcija uma i tela na uspostavljanje balansa u onome što je potrebno balansirati. Mogu isplivati neke duboko zakopane emocije i uverenja, i to ne mora biti uvek prijatno iskustvo. Ali tako nešto je neophodno da bi se uz pomoć Reiki energije te emocije i uverenja na snažan način pretvorila u pozitivne emocije i iskustva i tako očistile.
  2. Ako Reiki praktikant ili iscelitelj koristi sopstvenu energiju, ili energiju iz nekog drugog izvora u svojim Reiki tretmanima, primalac Reikija može osetiti “negativnost” zbog toga zato što njegovo telo i um očekuju Reiki energiju, a ne dobijaju je. Kada osete neke druge vibracije, njihova podsvest se može pobuniti zbog toga.
  3. Treba da zante da je ono što možda osetite kao “negativnu energiju” u stvari proces pomeranja frekvencije duha i tela na više nivoe. Ako osetite te više frekvencije, a one nisu u skladu sa vašim duhom i telom, onda um i Ego reaguju kao da je u pitanju neka “tamna” energija samo zato jer ona potiče na promenu trenutnog stanja. Ego se suprotstavlja svakoj promeni, i sve što se ne oslanja na njega može uzrokovati na stotine razloga zašto ne bi trebalo preduzimati korake da se oslobodimo svog emotivnog i energetskog tereta.

Reiki donosi svetlost na našem putu i pokazuje naše tamne senke tako da ih možemo isceliti i balansirati. Neki mogu shvatiti te senke kao rezultat Reikija, a ne kao delove sebe koje ne žele videti, što samo produbljuje njihovu patnju. Ključ razumevanja je da, kada čujete ili čitate nešto negativno o Reikiju (ili bilo kojoj drugoj tehnici), da samo osluškujete svoje telo.

Tako da je najkraći odgovor na pitanje “Da li postoji tamna strana Reikija?” jasno “NE”.
Neka vam Reiki donese svetlost i osvetli put!